jag kan, jag vill, jag får det till!

2013-05-30 01:01:00 i isabell,

idag har varit en så himla fin dag! var så galet trött när klockan ringde imorse, den här segheten går inte ur och varje morgon vaknar jag med en känsla av att kunna sova tio timmar till. gick upp, fick ett snabbt besök av emilia och en hel del examensjobb gjort. två bilder och två process-filer kvar så är jag game, förutom reflektionsnotat, problemställning och sammanställning av portfolion.
 
på eftermiddagen drog jag ner på stan för ett möte som jag tidigare varit lite nervös för. idag kände jag mig dock lugn och stabil, och allt gick som det skulle! den här fantastiska känslan av att klara av någonting man inte varit så säker på. tryggheten som infinner sig. känslan av att klara av precis vad som helst. tankarna som säger att jag är värdig, att jag KAN och att jag har gjort något jävligt bra. självförtroendet och självkänslan som hoppar upp ett par pinnar.
 
efteråt hann jag med ett body balance-pass som jordade min hispiga och upptrissade själ en smula, fint som vanligt och med bästa instruktören. färdig på gymmet cyklade jag upp till noahs för några öl med kära malin och hennes vänner. fin kväll! hann också med ett otroligt inspirerande och peppande telefonsamtal och jag är mer keen på livet, framtiden och framgångar än någonsin. jag ska ta mig framåt och den positiva energin jag både har och sprider omkring mig ska jag ta med mig längs vägen. släpper den inte den här gången. det händer saker inom mig. det händer saker runt mig, jag har ett gäng folk som har tro på mig och jag tror mer och mer på mig själv. som kristine brukar säga, jag kan, jag vill, jag får det till. it's on!

dagar som bara är bra!

2013-05-28 10:40:52 i isabell,

det är en sån där morgon då jag tycker lite synd om fröken eide som delar lägenhet med mig, för den här morgonen låter jag, och jag låter högt! spelar musik, bråkar med stavmixern och springer i hallen, men! det är en sån dag då jag struntar i att regnet hänger i luften, att det är kallt som slutet av september och inte maj, att jag egentligen har alldeles för mycket att göra för att sitta här och plita. morgnar är heliga för mig, jag har märkt att jag inte riktigt fungerar optimalt när jag tvingas stressa och ha bråttom. jag vill hinna duscha, sminka mig, byta kläder fyra gånger, äta frukost i sakta mak, packa väskan och vara säker på att jag inte glömmer något. andas lite.
 
och det har hänt allt oftare på senaste tiden, att den här barnsliga, okontrollerade känslan av ren GLÄDJE infinner sig. det är fantastiskt! det är härligt! jag flyter nöjt med, delar ut leenden till alla som vill ta emot ett, späder på känslan med bra musik i lurarna och skuttar fram sådär fånigt som jag alltid gör när jag tänker att ingen ser. låtsas att jag är med i en musikvideo och liksom dansar fram. haha.
 
ska alldeles strax ta mig ner på skolan för examensjobb. har vägledningssamtal efter lunch och i eftermiddag blir det jobb med alla fina tjejer i butiken, och så avslutar jag dagen med ett styrkepass hos min grymma pt. jag har bra energier i både kropp och själ, så träningen ikväll kommer bli awesome, det känner jag redan nu. har dessutom världens mastigaste matsäckspåse med mig idag så det kommer inte gå någon nöd på mig!
 
 

food porn

2013-05-24 09:37:16 i mat,

för att maten här hemma ska fungera krävs noggrann och genomtänkt planering. mitt skafferi är proppfullt med torkade linser och bönor av alla de slag, jag har torkad frukt och nötter, mandelmjöl och kokosmjöl, vetegräs och risprotein och fiberhusk och kruskakli. dubbla burkar kokosolja trängs med dyr, italiensk olivolja (som jag inte riktigt vet varför jag köpte, men fick höra att jag borde ha) och så toppar jag allt med lite falu rågrut. som sagt, skafferiet är fyllt så till den grad att det alltid tar en stund att pussla ihop allt igen när jag väl plockat ut något. för att kunna stänga skåpet, alltså.
 
men så är det det här med planering. för det är inte kul att komma hem med blodsockret i nivå med hälarna, ett humör som heter duga och en mage som skriker sig blå efter mat, titta in i kylskåpet och hitta ett ägg, en burk tacosås och en halv, möglig lök. så var det nämligen i förrgår, när jag stack inom här hemma för att snabbt slänga ihop något innan jag skulle till emilia. det slutade med att jag tog ett gammalt paket müsli och köpte en liter filmjölk på vägen.
 
tolka nu riktigt: jag är inte missnöjd över filmjölken! jag älskar filmjölk! hade jag fått bestämma hade jag levt på filmjölk och ost, det är det godaste jag vet. men så blir jag också mer och mer medveten om att visst, alla små ben i kroppen skulle bli råstarka av allt kalcium, men jag skulle nog tappa en hel del hår, mina naglar skulle bli mjuka och gå av och resten av kroppen tippar jag inte heller skulle må så särskilt bra. allsidig kost. varierad kost. "se nu till att du får i dig alla vitaminer och mineraler du behöver", hör jag mamma säga. jag som är vegetarian och inte ens tar några tillskott.
 
därför förvånade jag mig själv när jag gick in på fannys blogg igår morse, hittade ett recept och faktiskt skrev ner en handlingslista inför kvällens middag! sagt och gjort: här blev det riktig mat. och alltså, jag är stolt och imponerad av mig själv. jag kan när jag vill, och idag ville jag verkligen laga god mat! all cred till kära fanny, och så tar jag friheten att dela med mig av min vegetariska version av receptet:
 
  • 3 dl torkad sojafärs (som sväller till tredubbla vikten)
  • 1 gul lök
  • 4 tsk röd currypasta
  • 2 msk sweet chili-sås
  • 1 pressad lime
  • 2 tsk grönsaksbuljong
  • 2 msk muscovadosocker
  • fem lite större cocktailtomater
 
fräs löken, blanda sojafärsen med currypastan och stek upp. blanda i resterande ingredienser och låt mysa ihop sig på svag värme några minuter. jag åt med couscous. så. jävla. gott.
 

säg: omelett!

2013-05-22 13:56:37 i mat,

 
det händer ganska ofta att jag får för mig att jag tycker om saker jag egentligen inte alls är särskilt förtjust i. som för några veckor sen, när jag köpte på mig en massa squash som sen låg och ruttnade på köksbänken. eller idag, när magen kurrade och jag tittade i kylen efter någonting att laga lunch på. ägg, en halv tomat och en bit paprika. "hurra!", tänkte jag, "nu kan jag göra omelett!" problem is: omelett är inte så jäkla kul. konsistensen är lite knepig, det smakar alltför mycket ägg (duh) och paprikan var alldeles för hård eftersom jag inte klarar av att steka. tur då att jag är så snål som jag är, för med hjälp av en massa vatten och ett säkert grepp om näsan ligger nu denna cirkel och skvalpar i magen. bra grund, för nu sticker jag ner på gymmet för tjugo korta intervaller och en intensiv core-cirkel. häppåre!

jag vänder om och startar upp

2013-05-22 00:30:00 i isabell,

idag hade verkligen kunnat sluta dåligt. jag hade kunnat snurra in mig i sämre tankemönster, stirrat mig blind på allt som inte gått som jag har velat och grävt ner mig i min egen pessimism. den gamla isabell var ganska duktig på det. hon som knappt brydde sig om vad som hände, för att hon, medvetet eller ej, var övertygad om att universum inte ville väl. att livet bara handlade om att stå ut. hon som inte tänkte AKTIVT utan bara.. sög åt sig och lät luddiga funderingar spinna på tills nätet var komplett.

till gamla isabell vill jag bara säga: jag vill aldrig mer bli som du. jag föraktar dig inte, fast du inte vet om det har du lärt mig en hel del. jag uppskattar att jag var du en gång, men tro mig, jag ska aldrig mer låta dig ta den större platsen i mitt liv. jag tycker bättre om mig nu. jag vet att jag är en bättre människa. jag börjar lära mig att jag är värdefull. jag litar på att folk som säger fina saker om mig menar det och inte bara gör det för att vara snälla. den stora skillnaden på dig och mig. du hade hånskrattat och stampat på dig själv. det ska jag aldrig göra mer.

för jag trivs bra. det är fantastiskt att se mig själv utvecklas. och jag älskar den här nya isabell som sakta, omärkbart smög sig på och vips, bara så självklart tog över kontrollen. hon som styr med en hand som bara blir säkrare och stadigare för varje minut som går. hon som SER att världen inte kretsar kring isabell, utan faktiskt kring varje existerande varelse. hon som med rastlösa fötter ivrigt börjar trampa upp en stig, som blir en grusväg, som blir en gata och till sist en motorväg. en autobahn mot sina drömmar.

och jag älskar att jag går och lägger mig med ett leende på läpparna och tänker att, "fan, den här dagen var väl inte så pjåkig? nej. vad var det som var så tungt tidigare? det orkar jag inte ens fundera över. för den här dagen var ju riktigt, jävla bra."

senaste dagars tecknande

2013-05-20 22:55:35 i konst,

 
 

tiden går så fort!

2013-05-20 22:48:00 i isabell,

dagarna bara rusar förbi. jag har sagt det förr, jag säger det igen. det är härligt och lite stressande på samma gång. mest härligt. bestämmer mig för att låta det vara så, och istället för att leva som att varje dag var den sista försöker jag leva som att det vore den första. låta impulser styra så gott det går. planering krävs ju, det är klart, men på den lilla fritid jag har tillåter jag mig bara göra saker jag har lust till. tecknar. dricker vin i parken. solar på balkongen. träffar vänner. lyssnar på podcasts och tar en promenad. sånt som sommaren är till för! avslappning, energigivande aktiviteter och spontanitet.
 
hamburg var fantastiskt. fin stad och fina människor. tisdagen fylldes av workshops och seminarier från morgon till kväll. hann med en galen och rolig utekväll med nya bekanta och på onsdagen var det sight seeing i strålande solsken! väl hemkommen var det långhelg på schemat. på torsdagen var vi på parkteatret och lyssnade på fantastiska wintergatan och dansade tills vi inte orkade mer. på fredagen var det 17 maj, jag firade först i kojan och sen på hausmania med bara dom bästa människorna! på lördagen kom kristine med väninna över och såg på eurovision och söndagen spenderades på takterassen. jag och emilia låg utslagna i varsin solstol och visst fick vi färg.. inatt kunde jag inte vända mig i sängen för att jag har bränt mig så jävligt.
 
nu ska jag gå och lägga mig och samla energi inför ännu en proppfull vecka. förutom annat skolarbete och mina vanliga 15 timmars jobb står läkarbesök, inövning av presentationstext, urban training, födelsedagsfirande och examensarbete på schemat. imorgon ska jag få plåta sanna och anniken, på onsdag tar vi om emilias bilder, torsdag malin och förhoppningsvis lyckas jag övertala mina sista två aspiranter och får klämt in dom där emellan. blir bra. jag är taggad!
 
   
 
hamburg, fina vänner och en solbränd mage.

måndag från åtta till ett

2013-05-14 00:57:00 i isabell,

 
imorse vaknade jag med den här känslan av att ha alltför lite tid och alltför mycket att göra. jag gillar den känslan. faktiskt. den får mig att vara produktiv, effektiv, att lösa situationer med ett annat sinne, ett ovanligt sinne, den får mig att känna mig snabb och duktig!
 
emilia kom över på frukost och vi betade av några avsnitt weeds medan hon lånade tvättmaskinen och jag planerade och strukturerade dagen genom en lista. att göra-listor, finns det något härligare? kanske en hel del, säger ni, men jag älskar listor! speciellt att bocka av och stryka. se punkterna på listan bli färre och färre och till slut, förhoppningsvis, ta slut. och den där stunden efteråt, när man kan sjunka ner i soffan med gott samvete och slå på något hjärndött för en välförtjänt stund av avkoppling. nu hann jag ju inte med någon avkopplande stund och inte heller blev jag färdig med hela listan. dock har jag fått en hel del gjort, 13 av 15 punkter är i skrivande stund strukna och avklarade med gott resultat!
 
det enda som står kvar är utkastet till examensarbetet och presentationsjobbet. det tar jag imorgon på flyget. för nu, gott folk, ska jag slänga mig i sängen och intensivvila i tre och en halv timme innan jag gör mig klar för ännu en ny dag - men denna i hamburg! jag och ett gäng härliga människor tar ett par dagar fyllda av spännande seminarier och workshops och lite sight seeing, och som jag ser fram emot detta! livet ter sig stort och världen tornar upp sig framför mig. här är ett litet steg för att erövra den!

allra käraste syster

2013-05-09 23:29:00 i isabell,

 
mamma och pappa är här. vi får en långhelg tillsammans, flera dagar fyllda av skratt och rödvin, historier och god mat, minnen och nya upplevelser. jag är så lyckligt lottad som har en så härlig familj. min mamma som är så klok, som är så duktig på att tala för sig och som berättar om saker så livligt och levande som ingen annan. som har upplevt så mycket och fortfarande drömmer, som uppmanar mig att stärka alla sinnen jag har och utforska livet med ständig nyfikenhet. min fina pappa med silvergrått hår, med en omättad törst på livet och med barnasinnet i behåll. pappa, som blir tårögd bara vi nämner att han ska bli morfar, som skulle gå över eld och genom vatten för sina döttrar, som busar och bråkar och skojar och skämtar och som med sin envishet klarar precis allt han tar sig för. när han väl bestämt sig. precis som jag.
 
den enda vi saknar nu är syrran. evelina den fina med sin småtjocka bebismage och det lilla krypet i size banan som gömmer sig därinne. min älskade, vackra storasyster som driver mig till vansinne med all sin kärlek och vishet och sina storasysterfasoner. som, fast jag inte vill erkänna det, vet bäst och kan mest, och fast jag av princip vägrar följa hennes råd sluter jag ändå upp i samma riktning. för jag vet att hon har rätt. och här behöver jag inte konkurrera med någon annan, för hon är bara min syster. bara min allra käraste syster.

en stressad matlåda

2013-05-07 09:25:00 i mat,

tisdagar innebär heldagar och fullt schema från nio på morgonen till sena kvällen. idag checkar jag av uppstart inför examensperioden, möte i bærum, jobb och påföljande jobbmöte innan jag kan hänga jackan i hallen klockan tio ikväll. långa dagar kräver fulla matlådor, men med ett minne som en guldfisk, en ekande tom kyl och minimalt med kronestycker på kontot får man ta vad som finns. lunchlådan stressades därför ihop denna morgon och packades med råris och kikärtor, en stor klick pesto för att öka smaken och en hög ruccola och gurka för att bättra på färgen. får snacksa på hemgjorda proteinbars och den godaste från nature. och så dagens dos av tf, då, så är jag game!
 

bra start på veckan

2013-05-06 08:47:26 i isabell,

 
idag har jag vaknat med födelsedagskänslan. det pirrar i magen och rycker i kroppen. hjärtat spritter av energi och händerna darrar (på riktigt!) av förväntan inför en ny dag. till på köpet har jag precis svalt en tf och en d-vitamin med ett glas vetegräs som kommer kicka igång den här dagen ytterligare hacket. det är härligt att vakna utvilad och energisk! jag klarar allt jag tar mig för. jag kan göra precis vad jag vill och jag kan ta mig var jag vill. god morgon, måndag, välkommen! idag stegar vi på mot drömmar och mål!

att se till att omge sig av rätt människor

2013-05-05 23:57:18 i isabell,

ibland räcker energierna inifrån inte till. ibland behövs lite hjälp på traven, en spark i baken och en puff uppåt, åt rätt håll. ibland är det svårt att veta vilken riktning som är den korrekta och väldigt lätt att mista spåret, tappa bort sig i dimman och irra in på fel väg.
 
såna stunder blir jag nästan gråtfärdig av lycka, av tanken på vilka fantastiska människor jag är omgiven av! vilka vackra själar som rör sig omkring mig, som min energi har dragit hit och fångat i sitt magnetiska lasso. det är lagen om attraktion. jag har nämnt den tidigare och jag nämner den igen, för jag är övertygad om att det är vad allt handlar om! vibrationer på samma våglängder dras till varandra och förs samman. människor är på rätt ställe vid rätt tidspunkt, för att dom är precis vad mitt sinne vill ha i den stunden.
 
den här härliga helgen har bara varit ren och skär påfyllning av batterier. den där puffen uppåt och det lysande fyrljuset från någon som verkligen vet hur man delar med sig av sina energier. magknip efter total skrattfest hos min bästa vän. diskussioner och styr på tankarna i min soffa. glada och viktiga samtal och ett återseende med en god vän. solsken och vårvärme. backintervaller och fysisk utmattning och den goda känslan av att jag verkligen lever! workshops av och med otroligt inspirerande och peppande människor. och en smula längtan över telefon med min starka, fina mamma.
 
ibland räcker energierna inifrån inte till. ibland behövs lite hjälp på traven, en spark i baken och en puff uppåt. då gäller det att komma ihåg. att här står jag, och det tjänar ingenting till att irra omkring med tappat fokus. här står jag, och det enda jag behöver göra är att sträcka ut en hand och det finns alltid någon där som kommer leda mig på rätt spår igen. och så ska jag inte glömma att vara tacksam, och att vara det ofta. tack, tack, tack - för att jag får ledas ibland. tack, tack, tack - för att jag får smittas av positiva energier. tack, tack och tack!